Que no et despistin, volen destruir l’educació pública!!!

NO + Precarietat
febrero 9, 2018
NO al 12 d’octubre, SÍ al 14 d’abril
octubre 12, 2018

Que no et despistin, volen destruir l’educació pública!!!

El PSUC-VIU i la JSUC-Joventut Comunista en defensa del model educatiu d’immersió lingüística i la llengua Catalana

 

El model lingüístic actual del sistema educatiu català va ser fruit d’un ampli consens social i polític que, des d’aleshores, és a dir, al llarg dels darrers 30 anys, ha contribuït a la cohesió social a Catalunya. El PSUC viu i la JSUC-Joventut Comunista manifestem el nostre rebuig a la voluntat del govern de l’Estat espanyol de carregar-se l’actual model d’immersió lingüística en català. És una greu irresponsabilitat intentar instrumentalitzar políticament la llengua catalana per atacar i dividir en funció de l’eix nacional l’escola catalana i, en última instància, la classe obrera i els sectors populars.

El sistema educatiu català, malmès des de 2012 per les retallades de la dreta catalana avui reconvertida en Junts per Catalunya i pel seu caràcter dual de concerts vergonyant, no es pot permetre un nou atac, ara pel tema de la llengua, que afectaria greument la seva dimensió pública. No és casual que aquesta mesura del govern del PP hagi vingut acompanyada de la renovació de més de mil concerts arreu l’Estat que subvencionen l’escola privada. Cal no perdre de vista que l’objectiu últim de les forces polítiques neoliberals és destruir l’educació pública i convertir-la en un nínxol de negoci que funcioni al servei del capital.

A més, aquesta iniciativa emparada en el 155 s’emmarca en l’estratègia del PP d’aguditzar i mantenir el conflicte nacional fins a l’any 2019 que, com es sabut, estarà marcat pel seu caràcter electoral: municipals, europees i autonòmiques a la resta d’Espanya. El PP i Ciutadans volen aconseguir un rèdit electoral mesquí perllongant el conflicte nacional.

Des del PSUC viu i la JSUC considerem que no hem de permetre aquesta subhasta electoralista reaccionària i xovinista que protagonitzen el PP, Ciutadans i alguns sectors del PSOE consistent en veure qui és més anticatalà. Per aquest motiu, ens posarem al costat de la comunitat educativa en general i dels sindicats en l’àmbit educatiu en particular per tal d’organitzar una resposta contundent en contra d’aquesta nova agressió.

Finalment, cal dir que és urgent acabar amb l’aplicació del 155 i recuperar la normalitat democràtica de les institucions catalanes. Les al·lucinacions infantils independentistes ja fa massa temps que estan aplanant el full de ruta reaccionari del PP i Ciutadans. Catalunya i Espanya necessiten polítiques econòmiques i socials d’esquerres que defensin una escola íntegrament pública i de qualitat que trenqui amb les dinàmiques del conflicte nacional xovinista i que es posi al servei dels interessos de la classe treballadora i els sectors populars.

 

Per la 3a República Federal i Solidària!

 

Comitè Executiu del PSUC viu

Comissió Permanent de la JSUC

 

Barcelona, 19 de febrer de 2018

Comments are closed.

//