Posición de la JSUC sobre el acuerdo de paz en Colombia
agost 26, 2016
8 de març: Dia Internacional de la Dona Treballadora
octubre 8, 2016

10 Raons per dir NO al TTIP

14717106_10155317399118136_4630859261155373744_n

1. Un món a mida de l’imperialisme americà.

Negociat conjuntament amb altres tractats (CETA, TPP, TiSA), el TTIP crea un món a mesura de l’imperialisme americà i els grans oligopolis mundials.

2. Contra la democràcia econòmica.

La creació de tribunals d’arbitratge permet a les multinacionals bloquejar qualsevol regulació que afecti als seus beneficis, congelant qualsevol reforma progressista en l’àmbit civil, social, econòmic o ambiental. A més, les multinacionals podran redactar directament les lleis a través dels mecanismes de cooperació regulatòria.

3. Més atur, menys drets laborals.

S’estimen en almenys 600.000 els llocs de treball perduts a la UE com a conseqüència de l’acord. Els treballadors europeus, a més, hauran de competir amb un país que no reconeix fins a 70 convenis de l’OIT, precaritzant encara més les seves condicions de treball.

4. Una nova porta a l’especulació global.

La UE vol utilitzar el TTIP per liberalitzar, encara més, el sector financer global, exacerbant la inestabilitat i desigualtats del capitalisme global.

5. Mercantilitzant el sector públic.

El TTIP farà irreversible qualsevol privatització al sector públic, obligant-nos a que la nostra salut, la nostra educació, però també les nostres comunicacions o la nostra indústria estiguin guiades només pel benefici.

6. Una bomba per al medi ambient.

Un acord comercial amb els EUA força a la baixa les normes ambientals i de protecció als consumidors i treballadors. També obre la porta a l’ús massiu de tècniques com el gas de fracking i la importació massiva de combustibles fòssils, amb greus riscs per al canvi climàtic.

7. Contra els drets de les dones.

Precarització i privatització dels serveis públics afecten desproporcionadament a les dones i també als seus drets: de la maternitat lliure a les pensions.

8. Espionatge i publicitat.

Cada cop més, les dades personals són un colossal negoci global -i un bé preuat per les agències de seguretat. El tractat vol liberalitzar l’accès a les dades, de la salut fins a Internet.

9. Quin model agroalimentari?

El TTIP vol eliminar els aranzels i les proteccions i denominacions agroalimentàries, creant un model de latifundis, producció estandaritzada i ús intensiu d’agrotòxics; en detriment de les poblacions rurals i l’ecosistema agrari.

10. Perifèries globals.

Finalment, el TTIP signficarà un pas més en la transformació del Sud d’Europa en una perifèria global, desindustrialitzada excepte per algun sector de baix valor afegit i alt impacte social i ambiental.