NO MORIM ENS MATEN!
febrer 22, 2017
El PARTIT SOCIALISTA UNIFICAT DE CATALUNYA viu i la JSUC recolzem la VAGA GENERAL EDUCATIVA DEL 9 de Març
març 8, 2017

8 de Març: Si nosaltres parem, el sistema es desploma!

El dia 8 de març commemorem el dia de les dones treballadores per no oblidar a les dones que van ser cremades a una fàbrica tèxtil de Nova York per lluitar pels seus drets laborals.

Desde la JSUC-Joventut comunista revindiquem aquest dia com un dels que correspon a la nostra herència històrica, com un dels capítols en els que les dones de classe treballadora varen pagar amb la vida la lliuta per un món més digne i equitatiu.

Aquest 8 de març la convocatoria es donará en un marc de lluita internacional promogut i organitzat el PIM (Paro Internacional de Mujeres) en diferents països arreu de tot el món i està inspirat en l’experiència Polaca, definint-se com un moviment de base format per dones de diverses parts del món, que ens organitzem en resposta a la violència social, econòmica, legal, política, moral i verbal que experimentem, per això planteja que les dones parem i protestem sota el lema “ la solidaridat és la nostra millor arma.”

Des de la JSUC – Joventut comunista animem a tots els col·lectius feministes  a la participació d’aquesta protesta en aquest dia tan important per nosaltres, un dia de lluita internacional sense precedents en els últims anys.

Aquest no està sent un bon any per les dones, des de començaments de l’any 2017, ja han estat assassinades en mans de la violència masclista 19 dones en només dos mesos.

En sobren motius per parar i alçar la veu enfront aquest sistema que ens vol callades i submises, que ens vol fent feines que tenen a veure amb els treballs reproductius i no remunerats, un sistema que ens condemna a les jornades parcials, al sostre de vidre, y a la violència.

El dia 8 de març, també alcem la veu per tots els maltractaments que patim les dones cada dia, pels feminicidis, per les desigualtats laborals, per la misogínia, pel racisme i la xenofòbia que afecta doblement a les dones treballadores.

Necessitem estar unides per lluitar davant el patriarcat i el capitalisme!

Aquest dia més que mai la victòria serà nostra!