Comunicat del PSUCviu i la JSUC front els atacs terroristes d’ahir a les Rambles de Barcelona i altres indrets catalans
agost 19, 2017
Comunicat davant les agressions viscudes l’1-O
octubre 1, 2017

Comunicat JSUC 11 de setembre

Per una Diada combativa i solidària

La Joventut Socialista Unificada de Catalunya, com cada 11 de setembre, celebra la Diada de Catalunya com una festa nacional i reivindicativa de tots els catalans, d’aquells que treballen i viuen a Catalunya, i no només d’una part de la societat. Per a nosaltres la Diada és un dia molt especial perquè reivindiquem un catalanisme popular, que defensi els interessos socials de la majoria de catalanes de viure una vida digna sense constants preocupacions sobre el treball, arribar a final de mes o viure a la pròpia casa. La nostra Catalunya és la dels barris populars combatius per millores concretes, les places i els carrers de ciutats i pobles plens de vida, solidaritat i ajuda mútua entre els veïns i veïnes, els centres de treball amb plantilles en peu de guerra per millores laborals, els qui pateixen la massificació del turisme i l’increment dels preus.
Una Catalunya rica en una cultura que es basa en convertir en els seus eixos fonamentals la integració entre cultures, la cohesió entre persones de diferents llocs amb llengües diferents, l’acolliment a aquells que s’exilien de les guerres o del respecte i la solidaritat entre persones. Perquè la realitat és que a la nostra Catalunya conviuen persones que a nivell privat parlen llengües diferents, però totes tenen el mateix problema: el deteriorament de la qualitat de vida, perquè som classe treballadora. La nostra Catalunya té una cultura popular, diversa, acollidora, crítica i oberta al món.
La JSUC, com a organització juvenil comunista, aposta per una ruptura democràtica mitjançant un procés constituent a tota Espanya, que signifiqui la proclamació de la III República, però profundament federal i descentralitzada. Aquesta visió de com estructurar l’estat defensa que Catalunya és una nació. Entenem que molts dels problemes socials que patim aquí, i que combatem, també els pateixen en altres parts de l’Estat, i que la millor manera de lluitar és unint a la classe treballadora entorn del conflicte i no dividint-la creant fronteres. Nosaltres no defensem ni l’actual articulació d’Espanya, ni els desitjos d’independència, perquè cap dels dos camins es preocupa pels nostres interessos com a treballadores. Només amb una III República marcadament federal i que accepti la diversitat cultural com un assoliment, i no com un problema a solucionar, acostarem el poder al poble.
En aquesta Diada ens trobaran en el costat de defensar que tots som catalans perquè català és qui viu i treballa a Catalunya. Ens trobaran defensant que Catalunya és a una nació. Ens trobaran defensant als nostres, els que sofreixen les retallades, la precarietat laboral, els desnonaments, la massificació turística o l’oblit de les institucions. Perquè com a joventut comunista no podem oblidar que, entre tant soroll nacionalista, els qui patim som nosaltres com a classe treballadora.

 

Joventut Socialista Unificada de Catalunya

11 de setembre de 2017