POSTURA DE LA JSUC – JOVENTUT COMUNISTA DAVANT EL 12-O
octubre 12, 2016
MANIFEST 25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTA
novembre 23, 2016

La JSUC davant el 99 aniversari de la Revolució d’Octubre: Què ens va ensenyar la revolució?

14906971_10155414603418136_8770389451275921905_n
A 99 anys de la Revolució d’Octubre, el nostre món ha canviat totalment i així i tot la JSUC segueix pensant que és més que necessari celebrar l’aniversari de la revolució. Mai cal oblidar d’on venim, com tampoc oblidem cap a on anem.
La primera lliçó que hem de treure de la revolució d’octubre és que la societat canvia, evoluciona, té les seves contradiccions i per aconseguir el major assoliment d’un Partit Comunista, la revolució i el govern dels treballadors, els comunistes hem de saber moure’ns entre aquestes contradiccions. I es podria dir que aquesta característica de la societat ha estat de les poques que no han canviat. No obstant això, adaptar-se no significa trair l’ideal comunista.
La Revolució d’Octubre ens va ensenyar la diferència entre adaptar-se i canviar d’ideal, entre saber analitzar la societat i trair. Els bolxevics van aconseguir majoria de delegats entre els soviets de la Rússia revolucionària no per mostrar coratge i força contra els enemics del poble si no per defensar la pau, el pa i el treball. Mentre que els menxevics, els seus antics companys socialdemòcrates de partit, van perdre el poder justament per continuar amb la guerra, el gana i la misèria.
La revolució russa de 1917 va demostrar que una alternativa al capitalisme favorable als treballadors i treballadores és possible, i avui dia segueix tenint vigència. El comunisme té el gran avantatge de ser l’única ideologia capaç de transformar la ràbia i la indignació d’una majoria de la població, en un projecte polític revolucionari realitzable. Dit d’una altra manera, el Partit Comunista és l’únic partit que té la capacitat d’aprofitar la lluita espontanea d’una majoria, per donar-li un sentit revolucionari i solucionar el problema del capitalisme d’arrel, acabant amb ell.
El Partit Comunista dels i les bolxevics ens va ensenyar a les futures generacions que la revolució no és alguna cosa delimitat a uns pocs. Molt al contrari, la la revolució va exigir organitzar a una majoria social, el nucli dur de la qual va ser la classe obrera i l’avantguarda de la qual va ser un partit fort i amb les idees clares. El dret a revolucionar-se pertany a tots/es aquells/es que necessiten ser explotats per sobreviure, és a dir, que reben un salari pel seu treball ja sigui manual, artístic o intel·lectual.
Des de la JSUC creiem important recordar i reivindicar la revolució russa, perquè les seves lliçons, els seus encerts i errors no s’han d’oblidar si volem transformar la societat.
Comissió Permanent
7 de Novembre de 2016