¿Tele-estudi? No és qüestió de mitjans, és qüestió de classe
març 25, 2020
La sanitat pública no es ven, es defensa!
abril 7, 2020

La solidaritat, el camí per superar el COVID-19.

Resolució del PSUC viu i la JSUC davant l’actual conjuntura


Vivim una situació excepcional derivada d’una pandèmia mundial sense antecedents històrics. La crisi de l’anomenat Covid-19 o coronavirus, ho és de salut pública, però malauradament pot acabar esdevenint una crisi econòmica, social i política de conseqüències imprevisibles. Per aquest motiu, a l’actual moment, el PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista fem una crida a la màxima responsabilitat, i a reforçar el bloc polític i social progressista, tant a nivell de govern com a nivell popular. Només amb actituds i polítiques solidàries, d’esquerres, podrem aïllar la dreta i sortir d’aquest context difícil reforçant els interessos populars.

En aquest sentit, des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista, davant d’aquesta greu situació, volem manifestar:

  1. El nostre suport a l’Estat d’alarma i a les mesures polítiques i sanitàries preses pel govern de coalició progressista format pel PSOE i Unidas Podemos per frenar la proliferació del coronavirus, i també a les mesures econòmiques i socials estructurals encetades per pal·liar els efectes negatius sobre la classe treballadora, especialment aquelles destinades a ajudar els col·lectius més vulnerables. També donarem suport a les mesures polítiques, econòmiques i socials destinades a sortir de l’actual situació de la manera més allunyada possible de com es va fer al 2008, això és d’una manera solidària que reforci les posicions de la classe treballadora i els sectors populars.
  2. La nostra solidaritat incondicional amb els treballadors i les treballadores de la sanitat pública, dels geriàtrics, dels transports, dels supermercats i de tota la resta d’àmbits econòmics essencials que no s’han pogut aturar per poder garantir els serveis i l’abastiment bàsics del conjunt de la població. La classe treballadora, amb el seu treball i la seva solidaritat, un cop més, està posant de manifest que és el veritable pilar de la vida en el seu conjunt i el motor insubstituïble en la lluita per un món millor.
  3. La nostra repulsa ferma a l’actitud irresponsable de molts empresaris que han fet, i estan fent, un ús fraudulent dels anomenats ERTO i que, fins i tot, com és el cas de PIMEC, han demanat de forma oportunista flexibilitzar l’acomiadament en l’actual context. Aquest fet contrasta amb la tasca ingent de solidaritat i defensa dels interessos de la classe treballadora duta a terme pels sindicats de classe, especialment CCOO de Catalunya que ha estat present a més de 800 empreses afectades per ERTO aturant acomiadaments i assegurant que tothom cobri a final de mes. En aquest mateix sentit, cal remarcar que aquesta crisi ha posat de manifest que la sanitat pública, i allò públic en general, són la millor garantia per sortir de situacions difícils d’una manera justa i solidària.
  4. La nostra repulsa sense pal·liatius a la política mesquina i delirant de la dreta espanyola del PP i la ultradreta de VOX, com també a les noves gesticulacions estèrils i irresponsables de la dreta catalana encapçalada per Junts per Catalunya, i que compta amb el seguidisme acrític de la CUP. No és moment d’enarborar discursos oportunistes quan s’ha estat la causa -via retallades- de molts dèficits que ara té el sistema sanitari a Madrid i a Catalunya, tampoc és el moment ara -ni mai- de discursos xenòfobs, tampoc és el millor moment per mentir a la BBC alhora que es fa desistiment de competències pròpies per frenar el coronavirus i/o establir mesures socials com ara desenvolupar la renda garantida de ciutadania.
  5. Finalment, també volem expressar el nostre rebuig als governs dels països de la UE -com ara el d’Holanda i Alemanya- que estan posant el fre de mà a les polítiques econòmiques estructurals necessàries per evitar que, darrere de la crisi de salut pública del coronavirus, vingui una recessió econòmica fortíssima d’efectes imprevisibles. Igualment, rebutgem les declaracions racistes i proeugenèsiques i la política irresponsable del govern dels Estats Units que estan deixant la seva pròpia població abandonada a la seva sort. S’ha de dir, sense embuts, que aquests tarannàs contrasten amb l’exemple de solidaritat internacional inqüestionable que està mostrant Cuba i la República Popular de la Xina. Està resultant una evidència que el socialisme, a diferència del capitalisme, prioritza la salut de les persones per sobre dels negocis.

 

Des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista, finalment, fem una crida a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries de l’Estat i a persistir en la solidaritat que està mostrant la classe treballadora i el poble arreu d’Espanya.

 

Resistir és vèncer!

Sols el poble salva al poble!

 

Comitè Executiu del PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC

Barcelona, 30 de març de 2020