La JSUC davant el 99 aniversari de la Revolució d’Octubre: Què ens va ensenyar la revolució?
novembre 8, 2016
La JSUC muestra sus condolencias por el fallecimiento Marcos Ana.
novembre 24, 2016

MANIFEST 25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTA

img-20161121-wa0012

Com cada 25 de novembre, les dones del PSUC Viu i la JSUC reivindiquem el dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones. La situació que estem patint les dones, en tots els àmbits de la nostra vida, pel fet de ser dones, ha arribat a uns límits intolerables,  la violència que patim és cada vegada més preocupant, i un govern de dretes com el que tenim, tant a Catalunya com a nivell estatal, no farà que això millori.

L’últim intent de retallada que ha sofert la inversió en la lluita contra la violència masclista ha estat la proposta del TSJC al Govern per suprimir jutjats de violència contra les dones. Finalment, i gràcies, com sempre, a la lluita feminista i el magnífic treball que fan les organitzacions feministes ( en aquest cas el col·lectiu de dones juristes), la Conselleria de Justícia ha decidit no aplicar aquesta proposta.

Una situació que ens ha de preocupar, i molt, és el nomenament  per part de la nova Ministra de sanitat com a Cap de gabinet a una militant antiavortista. La lluita per un avortament lliure i gratuït continua vigent (…)

La feminització de la pobresa més vigent que mai, l’últim cas conegut aparegut aquests últims dies als mitjans amb la mort d’un dona que havia d’utilitzar espelmes perquè li havien tallat el subministrem d’energia. Una mostra més del neoliberalisme salvatge que permet que hi hagi persones que no puguin escalfar la seva llar mentre les elèctriques mulipliquen els seus beneficis.
La pobresa afecta a uns 1.500 milions de persones en tot el món, i el 70 % són dones. El 21,82% dels aturats al nostre país són dones, tres punts y mig més que els homes. No ajuda, per exemple, situacions com el “comentari mal interpretat” de Joan Rosell, president de la CEOE, que deia fa uns dies que la incorporació definitiva de la dona al món laboral era un problema; resulta que la causa de l’atur som les dones, no el sistema capitalista, ni tampoc les polítiques neoliberals que aplica el govern, no, les dones. La solució seria, com no, tornar a desterrar a les dones a l’àmbit domèstic, afavorint així, encara més, la seva pobresa.

Alarmant també, l’augment de casos d’agressions sexuals: a Catalunya es denuncia una violació cada 13 hores. Totes recordem el que va succeir a les últimes festes de San Fermín, on cinc homes van violar a una jove i es mofaven de la seva actuació amb els seus amics. Hem d’impedir la normalització de la violació, eradicar la cultura de la violació. Un estudi realitzat per un doctor en psicologia i criminologia, Massil Bendouriche, on han participat 150 homes de entre 21 i 35 anys, conclou que un 30% del homes cometrien una violació si sabessin que la seva acció no tindria conseqüències penals, i fins un 50% mentiria o manipularia per consumar la relació sexual. En algunes cultures, les dones víctimes d’un violació pateixen, a més , l’estigma social i familiar.

La forma més brutal de violència és el nostre assassinat i en el que portem d’any són més de 80 les companyes que els hi han arravatat la vida.

Per acabar amb les violències masclistes, ara més que mai, és necessària la lluita i la organització feminista contra el patriarcat. Per això, les dones del PSUC Viu i la JSUC participarem a la manifestació en contra de les violències masclistes el proper divendres 25, a Barcelona, que sortirà de la font de Canaletes a les 19h.

ENS VOLEM VIVES,
ENS VOLEM LLIURES