COMUNICAT DEL PSUC VIU I LA JSUC DAVANT L’ABSOLUCIÓ DE LA INFANTA CRISTINA EN EL CAS NÓOS
febrer 18, 2017
8 de Març: Si nosaltres parem, el sistema es desploma!
març 6, 2017

NO MORIM ENS MATEN!

Una vegada més hem d’afrontar que vàries dones siguin assassinades i que els mitjans de comunicació en facin ressò amb el ja massa escoltat eufemisme “una dona mor en mans del seu exmarit”. NO MORIM: ENS MATEN!
En molts casos les dones assassinades tenen denúncies, ordres d’allunyament i fins i tot arxiven els seus casos. És evident que l’estat i les institucions no estan a l’alçada de la xacra que persegueix a les dones, però la societat no pot seguir desviant la mirada: estem a febrer i les dades d’assassinats són alarmants. Ja són 19 les dones que han estat assassinades com a conseqüència de la violència masclista a tota Espanya i no és la primera vegada que ens preguntem què passaria si en comptes de dones assassinessin a polítics o a futbolistes, i la resposta és que s’hauria declarat ja un estat d’emergència. La situació que patim les dones és insostenible i ha de ser qualificada de terrorisme. Un terrorisme diari.
N’estem fartes. Estem fartes que ens crideu a la calma i que ens demaneu paciència pel que enteneu que són casos aïllats. No es tracta de casos aïllats, sinó que s’emmarquen en un context de violència estructural envers les dones. Un assassinat és la punta d’un iceberg d’opressió i maltractaments. Els assassinats i la violència que s’exerceix sobre les dones és, en moltes ocasions, invisible i subtil, i són totes aquestes petites accions quotidianes les que legitimen, afavoreixen i reprodueixen el masclisme.
La JSUC – Joventut Comunista  i el PSUC viu denunciem els esforços de la societat patriarcal per normalitzar les situacions de violència cap a les dones i per desacreditar la lluita feminista.
La violència masclista mata, i mata amb la complicitat de les institucions, els mitjans de comunicació i la resta d’eines del sistema capitalista. Però no ens mantindran en silenci. Cada dia alcem més les nostres veus para acabar amb la violència masclista. Ens trobaran unides, combatives, rebels i insubmises!
#NiUnaMenys