Som una organització política juvenil de classe, revolucionària, democràtica, feminista, republicana, catalanista, internacionalista, laica i independent que lluitem pels drets de la classe treballadora i la seva joventut, organitzats a Catalunya.

Basem el nostre anàlisi, proposta i pràctica política, en el materialisme històric i dialèctic i en el socialisme científic. Tenim com principis l’internacionalisme, la defensa del dret d’autodeterminació dels pobles, la preservació del medi ambient, la lluita contra el capitalisme, l’imperialisme, el feixisme, el patriarcat, la xenofòbia, l’homofòbia i qualsevol altra forma d’opressió sobre l’ésser humà.

La nostra base ideològica és el marxisme- leninisme, fent nostres altres aportacions del pensament i la pràctica revolucionària, com a instrument d’anàlisi i transformació de la realitat.

Tenim com a tasca fonamental treballar per articular el moviment juvenil, actuant entre la joventut treballadora i estudiantil amb l’objectiu de lluitar pels drets de la joventut, en la perspectiva d’incorporar-la a la lluita per la consecució d’una societat comunista.