80 anys de la fundació del PSUC
juliol 23, 2016
Posición de la JSUC sobre el acuerdo de paz en Colombia
agost 26, 2016

Resolució 26J Cuba

El dia 26 de juliol es compleixen 63 anys d’un dels successos més destacables que van precedir a la Revolució Cubana: l’Assalt a la caserna Montcada. Aquesta acció armada, revolucionària, que pretenia enderrocar la repressiva dictadura del militar Fulgencio Batista, va esdevenir un dels moments decisius en la vida del poble cubà.

Dirigits per Fidel Castro, joves combatius i revolucionaris van planejar assaltar la caserna Montcada a Santiago de Cuba i posar fi a un règim favorable a l’imperialisme i una classe dominant que vivia a costa del sofriment de la classe treballadora i la pagesia cubans.

Des de la Joventut Socialista Unificada de Catalunya celebrem l’aniversari d’aquest succés no solament per ser l’avantsala de l’inici de la Revolució en 1959 del poble cubà que va fer front a l’imperialisme nord-americà, sinó també per seguir fins ara, durant més de 50 anys, pagant les conseqüències per no voler subjugar-se als seus interessos mitjançant atacs terroristes que tantes vides van costar així com un bloqueig econòmic, comercial i financer criminal.

Aquesta lluita del poble cubà i de la seva joventut també ha servit d’exemple cap a altres països a Llatinoamèrica sotmesos als interessos de l’imperialisme, els governs poc o gens favorables als seus interessos són víctimes d’intents de desestabilització mitjançant atacs militars o mediàtics.

Per això la Joventut Socialista Unificada de Catalunya expressem la nostra solidaritat i suport cap als pobles oprimits d’Amèrica Llatina i de tot el món, la joventut de la qual paga en gran mesura les conseqüències d’aquesta opressió manifestades en precarietat laboral, falta d’oportunitats a causa de dificultats econòmiques i un futur incert pel qual nostres generacions passades tant van lluitar.

Per esdeveniments com l’Assalt a la caserna Montcada cal recordar la importància que suposa per als joves revolucionaris, mitjançant la lluita, en qualsevol part del món, fer front a aquest sistema criminal i opressor i obrir el camí cap a una societat més justa i solidària, obrir el camí cap a una societat sense classes, obrir el camí cap al socialisme.

Perquè com va dir Ernesto “Che” Guevara: “l’argila fonamental de la nostra obra és la joventut; en ella dipositem la nostra esperança i la preparem per prendre de les nostres mans la bandera.”